Na cyklotrase Eurovelo - 6, v Bufete K3, pribudla nabíjacia stanica
top of page

Na cyklotrase Eurovelo - 6, v Bufete K3, pribudla nabíjacia stanica




Bufet K3 sa nachádza na cyklotrase európskeho významu EV-6, je to Medzinárodná cykloturistická trasa, ktorá spája Atlantický oceán s Čiernym morom. Slovenská strana medzinárodnej trasy EuroVelo 6 tvorí alternatívu trase vedenej v Maďarsku.

EuroVelo 6 predstavuje jednu je z najobľúbenejších trás EuroVelo pre cyklistov vôbec. Veľký záujem zo strany cyklistov môžeme pripisovať zaujímavému, stále meniacemu sa reliéfu trasy. Trasa vedie cez pobrežia, v blízkostí riek, hradov, cez mestá a dedinky, pričom si stále drží plochú topografiu a teda je vhodná i pre menej zdatných cyklistov. Trasa prechádza spolu až desiatimi štátmi.

Slovenský úsek trasy začína prakticky pri Bufete K3. Na mieste sme osadili nabíjaciu stanicu PowerBox s kapacitou Shimano, Bosch, 2x Univerzal a 2x konektor na 230V, pre nabíjanie iných systémov alebo kolobežiek. Vďaka dotácie z BSK a zapáleným chlapcom z bufetu, sa nám podarilo osadiť aj servisný cyklostojan, dva smetné koše na separovaný odpad a dve lavičky ktoré obohatia exteriér. Bufet K3 sa tak stal plnohodnotným StartPointom na dlhé výjazdy.




123 views0 comments
bottom of page