Solárna nabíjacia lampa
top of page

Solárna nabíjacia lampa

Ostrovná autonómna prevádzka nabíjacej stanice


Vzhľadom na to, že spotreba elektrickej energie potrebná na nabíjanie batérií elektrobicyklov je rádovo nižšia, než na nabíjanie elektro áut, tak energetické zisky aj z malej plochy solárnych panelov dostačujú plne autonómnej prevádzke nabíjacej stanice.

V spolupráci so skúsenými partnermi ponúka Powerbox dva typy komplexných riešení:

- integráciu nabíjacej stanice so solárnou lampou s úložiskom energie

- kompletne vybavený prístrešok pre cyklistov so solárnym systémom, úložiskom energie a možnosťou ďalších technológií.


Solárna lampa s nabíjacou stanicou

Dostatok energie pre vytrvalé svietenie aj za nepriaznivého počasia a v období krátkeho slnečného svitu zaisťujú lampám EnSole akumulátory vysokej kvality v kombinácii so sofistikovaným riadiacim systémom. Ich vývoj a výroba prebieha v Českej republike (EÚ). Solárne lampy EnSole sú v plnej zhode s normami a kvalitatívnymi parametre EÚ. Životnosť solárnych lámp je najmenej 25 rokov, vrátane batérií. Záruka je 5 rokov na celý výrobok.


Mechanické komponenty solárnych žiaroviek sú navrhnuté tak, aby dosahovali dlhú životnosť v drsných prevádzkových podmienkach. Inštalácia solárnych lámp EnSole je nekomplikovaná a bezpečná. Solárne lampy sú vybavené elektronikou na ovládanie biodynamického osvetlenia (večer a ráno svieti lampa bielym svetlom 4000 K, v noci žltooranžová 1850 K bez modrej zložky) a pohybovými senzormi (lampa mení intenzitu svetla v reakcii na prebiehajúcu prevádzku). Ak chcete ovládať osvetlenie, môžete si vybrať z piatich letných a piatich zimných prednastavených režimov


Nastavenie a zmena parametrov osvetlenia a trvalé monitorovanie všetkých prevádzkových hodnôt sa vykonáva na diaľku prostredníctvom GSM (v lampe je nainštalovaný slot na kartu alebo čip), alebo v blízkosti žiarovky prostredníctvom pripojenia bluetooth.


Integrácia nabíjacej stanice Powerbox

Doplnenie nabíjacej stanice - typicky model Powerbox 4P pre 4 súčasne nabité elektrobicykle - sa jednoducho nainštaluje na telo solárnej lampy. Spustenie napájania nabíjacích portov musí byť aktivované tlačidlom. Nabíjacie káble na prenájom je možné umiestniť buď v samoobslužnom CableBoxe na tele lampy alebo v najbližšej budove.



Parametre EnSole Hexagon 720-300

Dĺžka šesťhrannej trubice je 6 m, nerezová oceľ s tromi solárnymi panelmi (celkom 300 Wp), 720 Wh batériou a riadiacou jednotkou. Celková hmotnosť trubice 42 kg. Upevnenie na 3 kotviacich bodoch. Biodynamické LED svietidlo 30 W, špecifický rozsah svetelného toku do 115 lm/W pri 4000 K a 98 lm/W pri 1850 K, Materiál puzdra: hliníkové telo odlievané pod vysokým náterom. Optické pokrytie: UV-stabilizovaný polykarbonát. Orientačná cena tohto modelu vrátane nabíjacej stanice (bez balenia, dopravy a inštalácie): 4.700€ s DPH.


Dokumentácia a informácie

38 views0 comments
bottom of page