Ako možno nabíjať elektro bicykel?
top of page

Ako možno nabíjať elektro bicykel?

Updated: Apr 12, 2021

Kapacita batérií bežných elektro bicyklov na trhu je dnes 0,4 - 0,7 kWh. To umožňuje jazdu s elektro-asistenciou v priemere po dobu 1-3 hodín. Ak majiteľ elektro bicykle chce absolvovať dlhšiu trasu, musí počítať s nutnosťou nabíjania batérie.



Nabíjanie elektro bicyklov "mimo dom" je možné zabezpečiť buď tak, že si majiteľ elektro bicyklu vozí so sebou vlastnú nabíjačku a kľúč od batérie (ak je batéria z rámu elektro bicykle vyberateľná) a v mieste jeho zastávky má k dispozícii elektrickú zásuvku na nabitie elektro bicykla. Majiteľ lokality by si mal uvedomiť možné riziká pri manipulácii so zásuvkou ​silno prúdového rozvodu 230V, s poškodením nabíjačky vplyvom vlhka pri jej použití vonku, alebo s odcudzením drahej nabíjačky a batérie elektro bicykla mimo dohľadu majiteľa.


Tieto problémy možno eliminovať inštaláciou Nabíjaciastanica pre ​elektro bicykle.


Čo je to Powerbox.one?


Powerbox.one je profesionálna Nabíjacia stanica (DC) špeciálne určená pre nabíjanie batérií elektro bicyklov, vyvinutá českou firmou ekolo.cz​ sro. a jej partnermi. Vďaka systému prípojných káblov a variabilite osadenia garantuje výrobca 90% kompatibilitu s elektro bicyklami, ktoré sú prevádzkované v Česku a na Slovensku, vrátane populárnych pohonov od značiek Bosch a Shimano.


Powerbox.one je bezpečný.


Výstupné napätie je iba 42V a nemôže tak ohroziť zdravie, ani pri priamom kontakte s vodičmi. Zariadenie je certifikované a je odolné voči vode i prachu - určené pre vonkajšiu aj vnútornú inštaláciu.


Powerbox.one je nenáročný.


Zariadenie možno inštalovať kdekoľvek, rozmery iba 26 - 36 - 16 cm výška - šírka - hĺbka; nároky na elektrickú prípojku sú minimálne (istenie 16A). Samotná inštalácia prebehne typicky do 2 hodín, vrátane zaškolenia obsluhy. Použitie nabíjacej stanice Vaším zákazníkom je veľmi intuitívne, spočíva iba v zapojení špeciálneho nabíjacieho kábla do dierky stanice a druhým koncom do batérie elektro bicykla.


Powerbox.one je inteligentný.


Vďaka vstavanému spínaciemu IoT segmentu, možno ovládať nabíjaciu stanicu odkiaľkoľvek s využitím aplikácie v mobilnom telefóne. Tu je možné nastaviť prevádzkový čas, kedy bude nabíjacia stanica zapnutá, možno vzdialene sledovať aktuálne vyťaženie a tiež si prezerať historické dáta o spotrebe elektrickej energie za určité obdobie.


Stiahnite si prosím podrobnú ponuku.


Powerbox.one - V2 Ponuka logo formular
.d
Download D • 2.61MB

25 views0 comments
bottom of page