Projekt "Cyklotrasy Víno na bicykli v Malých Karpatoch"!
top of page

Projekt "Cyklotrasy Víno na bicykli v Malých Karpatoch"!

Nová cyklotrasa bude spájať vinárov, milovníkov vína a cykloturistov.



Milovníci vína a cyklistiky, máme pre vás skvelú správu! V Malých Karpatoch sa pripravuje nová cyklotrasa, ktorá má ambíciu spojiť miestnych vinárov a cykloturistov. Trasa povedie na východnom úbočí Malých Karpát zo Smoleníc až do Bratislavy a ponúkne možnosť zastaviť sa u viacerých vinárov a vychutnať si ich lahodné vína.


Oslovené zariadenia: ( zelenou sú vyznačené partnerské zariadenia)

  • Smolenice – Včelovina: Včelovina je preslávená nielen svojou bohatou históriou, ale aj vynikajúcimi vínami. Vinárstvo Včelovina ponúka širokú škálu vín od tradičných odrôd až po moderné cuvée.

  • Doľany – Vinárstvo Doľany: Vinárstvo Doľany sa pýši dlhoročnou tradíciou a ocenenými vínami. V ich útulnej vinotéke si môžete vychutnať degustáciu vín a dozvedieť sa viac o ich výrobe.

  • Píla - Vinotéka J & R Pretzelmayer: Vinotéka J & R Pretzelmayer ponúka široký výber vín od malých vinárov z Malých Karpát. Nájdete tu aj vínne doplnky a darčekové balenia.

  • Zochova chata – Furmanská krčma: Furmanská krčma je obľúbeným miestom pre turistov a cyklistov. Okrem tradičnej slovenskej kuchyne ponúkajú aj výber vín z okolitých vinárstiev.

  • Dubová – Elesko: Elesko je moderné vinárstvo, ktoré sa zameriava na výrobu kvalitných vín z ekologicky pestovaného hrozna. V ich vinotéke si môžete vychutnať degustáciu vín a dozvedieť sa viac o ich filozofii.

  • Modra – Vináreň u Ludvika: Vináreň u Ludvika je útulné miesto s príjemnou atmosférou. Ponúkajú široký výber vín z Modry a okolia, ako aj domáce špeciality.

  • Šenkvice - Carpate Diem: Rodinné vinárstvo zo Šenkvíc, založené v roku 2012, vyrába vína z kvalitného hrozna z vlastných viníc v Malých Karpatoch. Ich lokálpatriotizmus a pôvod je zreteľný v logu s motívom šenkvického kroja, symbolizujúcom slnko a životodarné lúče pre vinice. Vinnárstvo už disponuje nabíjacou stanicou FOTO

  • Pezinok - Pezinok je známy ako mesto vína a ponúka širokú škálu vinárenských zariadení. Nájdete tu vinotéky, reštaurácie s vínnymi kartami a vinárstva, ktoré ponúkajú prehliadky a degustácie. Pezinok už disponuje 4 nabíjacími stanicami FOTO

  • Svätý Jur - V Svätom Jure nájdete vinotéku, ktorá ponúka výber vín z miestnych vinárstiev. Sv.Jur už disponuje nabíjacou stanicou

  • Rača - Rača je vinohradnícky región Bratislavy s množstvom vinárstiev, vinoték a otvorených vinohradnou. V Rači je nabíjacia stanica v amfiteátri FOTO



Elektrobicykle vítané!

Trasa je vhodná pre všetky typy bicyklov, vrátane elektrobicyklov. Počíta sa s tým že u vinárov bude zriadená nabíjacia stanica pre elektrobicykle, takže sa cyklisti nemusia obávať, že im dôjde energia.


Financovanie:

Nabíjacia stanica s príslušenstvom sa dá financovať z prostriedkov Individuálnej dotácie BSK


Východná časť Malých Karpát nie je obsadená NS a tak cykloturista, ktorý chce navštíviť región a prejsť ho zo severu smerom na Bratislavu, to bez nabíjania nezvládne. Podobne opačným smerom. Vytvorenie takejto regionálnej vinárskej siete NS pritiahne do oblasti Viac cykloturistov z Bratislavy. Vlakom sa dostanú ľahko a pohodlne do Smoleníc a odtiaľ po značených cykturistických trasách až do Bratislavy


Vinárstva a vinotéky a reštauračné zariadenia, prípadne obce na trase, by zriadením NS vytvorili trasu s vlastným názvom a logom. Súčasťou každej nabíjačky bude mapa s odporúčanou trasou a vyznačeným najbližšou NS. Potenciál marketingového využitia takejto siete je velký.

NabiBajk zabezpečí aby sa partneri trasy a trasa dostali na verejnú mapovú platformu Google map a OSM z ktorej čerpajú navigačné dáta všetky relevantné outdorove mapové aplikácie.

Informácia o trase a najbližších partneroch by mala byť zverejnená na Vašom webe. V budúcnosti sa dajú organizovať spoločné, skupinové výjazdy. Partrneri môžu poskytovať bonusy alebo zľavy pri návšteve partnerského zariadenia.

V budúcnosti sa dá rátať aj s podobným podujatím ako organizuje Slovácko: https://www.slovacko.cz/2024/04/18/pesky-nebo-na-kole-do-sklepa-i-pres-pole/

Veríme, že tento projekt by mohol priniesť rad výhod ako pre Vás, tak aj pre Vašich zákazníkov

 

Výhody pre partnera:

 

* Zvýšenie návštevnosti Vášho vinárstva

* Možnosť propagovať Vaše vína cyklistom

* Získavanie nových zákazníkov

* Možnosť získať finančnú podporu na zriadenie nabíjacej stanice pre elektrobicykle

 

Výhody pre Vašich zákazníkov:

 

* Atraktívny a zábavný spôsob, ako sa dostať do Vášho vinárstva

* Možnosť ochutnať Vaše vína a zároveň si užiť krásy Malých Karpát

* Možnosť dobiť si elektrobicykel počas návštevy Vášho vinárstva

 

Trasu "Víno na bicykli v Malých Karpatoch" bude zastrešovať firma www.nabibajk.sk, ktorá má bohaté skúsenosti s inštalovaním nabíjacích staníc pre elektro bicykle, propagáciou a marketingom vo verejnom priestore.


 Foto partnerov NabiBajk



O dotáciu na BSK treba požiadať čo najskôr, pretože objem financií je 270.000€ a na jeden projekt je vyčlenených max 7.000€, čiže spolu pre 38 subjektov.

Ak máte záujem sa stať jedným z NS na tejto trase a budete žiadať o dotáciu, napíšte mi prosím. Kontaktovali sme všetky uvedené zariadenia a o ich zapojení Vás budem informovať.


V prípade záujmu o zapojenie do projektu nás prosím kontaktujte na e-mailovej adrese [info@nabibajk.sk]. Radi Vám poskytneme ďalšie informácie a zodpovieme Vaše otázky.

Pre správy použite prosím WhatsApp


Autor: CEO NabiBajk, Roman Pikaly

4 views0 comments
bottom of page