Senianske rybníky, ornitologická lokalita na Dolnom Zemplíne
top of page

Senianske rybníky, ornitologická lokalita na Dolnom Zemplíne

Tento týždeň sme úspešne spustili do prevádzky našu nabíjaciu stanicu NabiBajk PowerBox6 na budove Avescentrum Senné.



📍 Počas nabíjania môžete ísť na prechádzku po Senianských rybníkoch, významnej prírodnej lokalite v srdci Dolného Zemplína. Táto sústava rybníkov a mokrých lúk o rozlohe 750ha je napájaná riečkou Oknou a je súčasťou Národnej prírodnej rezervácie.


🦆🕊️ Je domovom pre viac ako 50 druhov vtákov, Senianske rybníky patria medzi najvýznamnejšie ornitologické lokality v strednej Európe. Navštívte drevené rozhľadne roztrúsené po celej rezervácii alebo obdivujte chránenú Iňačovskú studňu.


🌳🚶‍♀️ Prístupný počas celého roka, tento prírodný klenot coná všetkých dobrodruhov na náučný chodník "VTAČÍM RAJOM". To je miesto, kde môžete obdivovať jarnú migráciu vtákov a rybári majú možnosť vyskúšať si svoje schopnosti v vyčlenených rybníkoch.


📸✨ Ponorte sa do bohatej biodiverzity Senianských rybníkov a zachyťte nezabudnuteľné momenty v tejto neporušenej prírodnej habitate. Podeľte sa s nami o svoje zážitky a nechajte sa inšpirovať týmto skrytým pokladom!


🌿✨ Objavte krásu Senianských rybníkov a vydajte sa na nezabudnuteľnú dobrodružnú cestu uprostred prírody! 🌍🐦📸 #ExploreSlovakia #NatureAdventure #Nabibajk

74 views0 comments
bottom of page