top of page

Motor Bosch Performance Line CX 2020



Po dlhotrvajúcom čakaní si môžu výrobcovia bicyklov aj spotrebitelia oddýchnuť: nová verzia Bosch Performance Line CX bola definitívne uvedená na trh.

Stručne povedané, najnovšia inkarnácia Bosch Performance Line CX robí všetko lepšie ako jej predchodca - no, takmer! Nový 75 Nm motor na trailoch zaujme špičkovou moduláciou a dodáva dostatok energie. Ak by to nestačilo, nový Bosch bude bez problémov držať krok s Brose Drive S Mag. Absolútnym vrcholom nového modelu Performance CX je novo vyladený režim eMTB: progresívny režim sa dynamicky moduluje medzi režimami Tour a Turbo a upravuje podporu podľa jazdného scenára a množstva sily, ktorú vyvíjate na pedále. Nový režim je neuveriteľne presný, hladký a ľahko ovládateľný a vždy dodáva dostatok energie. Bosch tiež upravil režim Turbo, ktorý sa teraz ľahšie ovláda a pri spustení je oveľa citlivejší. Prechod na hranici 25 km / h je plynulý. Ale čo notoricky známy odpor pedálov? No, neexistuje! eMTB s motorom Bosch CX od roku 2020 budú pri zjazde hlasnejšie ako väčšina bicyklov so Shimano alebo Brose.

Tradične je model Performance CX dodávaný ako uzavretý systém a vyžaduje, aby výrobcovia bicyklov používali diaľkové ovládače, displeje, softvér motora a nabíjateľné batérie od firmy Bosch. Okrem obvyklej 500 Wh batérie sú teraz k dispozícii dve nové integrované verzie s kapacitou 400 Wh a 625 Wh. Pokiaľ ide o displeje, displeje Purion a Kiox sú jediné rozumné možnosti pre športové eMTB. Okrem bezdrôtových aktualizácií softvéru ponúka aplikácia eBike Connect iba základné funkcie, ako napríklad prenos údajov o zaznamenaných jazdách.

Pokiaľ ide o hmotnosť a veľkosť, nový Performance CX je prvotriedny. Ľahký a kompaktný nový motor Bosch eMTB zasiahne klinec po hlavíčke. Zatiaľ čo nový tvar dáva výrobcom bicyklov veľa slobody pri nových dizajnoch zozadu, jeho výrazný ohyb vpredu vytvára nové výzvy v oblasti optickej integrácie, aspoň pri dizajnoch bez krytu.

Čo sa týka výkonu, hrá Bosch Performance Line CX 2020 v prvej lige motorov eMTB! Nový režim eMTB je najlepším progresívnym režimom na trhu a vždy poskytuje dostatok energie. Uzavretý systém, žiaľ, neumožňuje vlastné možnosti a ani výrobcovia bicyklov nemajú slobodu pri implementácii vlastných riešení.

Točivý moment 75 Nm

Váha motora 2.79 kg

Počet úrovni podpory 4

Walk-assist áno

Výhody

  • Kompaktný a ľahký

  • Prirodzený pocit z jazdy

  • Medzinárodná servisná sieť

Nevýhody

  • Ovládanie a displej

  • Nie je konfigurovateľný

  • Vyššia hlučnosť

2 views0 comments
bottom of page